Следвайте Гласове в Лукойл няма и не е имала договори за

...
Следвайте Гласове в Лукойл няма и не е имала договори за
Коментари Харесай

Лукойл опроверга Асен Василев: Рафинерията в България не е доставяла дизел за Украйна

Следвайте " Гласове " в 
" Лукойл " няма и не е имала контракти за доставка на гориво за Украйна от рафинерията в България. Българските управляващи не са кандидатствали за доставки за Украйна, продуктите на рафинерията на компанията в Бургас се продават на едро и дребно на вътрешния пазар единствено за български купувачи. " Лукойл " води разговор с държавните органи на България единствено по въпроси, свързани с регулирането на бизнеса, политически тематики не са обсъждани. Това разясниха от компанията в отговор на обявата в немското издание.

Припомняме, че базирайки се на някогашния министър на финансите Асен Василев, вестникът писа, че България скрито е доставяла на Украйна дизелово гориво след началото на специфична военна интервенция на Русия. Дизелът, както беше обявено, се създава в Бургаския нефтохимически комбинат, който по това време беше благосъстоятелност и се управляваше от „ Лукойл “.
" Компанията по-рано е заявявала, че предприятията от групата „ Лукойл “ нямат и не са имали контракти за доставка на гориво на територията на Украйна. Никой от представителите на българските управляващи в никакъв случай не се е обръщал към управлението на нашите предприятия със поръчки за доставки в Украйна. Продукция на рафинерията на Лукойл " в Бургас се продава на едро и дребно на вътрешния пазар извънредно за български купувачи ", се споделя в известието на „ Лукойл “, представено от РИА Новости.
" Лукойл " показва, че продуктите на бургаската рафинерия се продават на едро и дребно на вътрешния пазар извънредно на български клиенти, като броят на дребните клиенти на едро е към 500. Делът на " Лукойл " на българския пазар на дизелово гориво е към 95%, като размерите на продажбите на компанията в страната през 2022 година ще бъдат доста по-ниски от потреблението.

Източник:, marica.bg
 
 
 
 
 
18 Яну 202314718 Яну 202312618 Яну 20233818 Яну 2023110218 Яну 202365018 Яну 2023594КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023316011 Яну 2023119318 Яну 202341328 Дек 2022970
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР